Čavkat Mirzijojev osvojio 88,6 odsto glasova

Izvor: Beta, 05.Dec.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavkat Mirzijojev osvojio 88,6 odsto glasova

Vršilac dužnosti predsednika Uzbekistana Čavkat Mirzijojev odneo je očekivanu pobedu na predsedničkim izborima, saopštila je danas izborna komisija.Mirzijojev je osvojio 88,6 odsto glasova na juče održanim izborima.Mirzijojev, koga je predložila Liberalno-demokratska partija, imao je trojicu manje poznatih protivnika.Prevremeni predsednički izbori u Uzbekistanu organizovani su posle smrti predsednika Islama Karimova.Karimov (78) je umro 2. septembra. Bio je jedini predsednik Uzbekistana od sticanja samostalnosti posle raspada SSSR-a 1991. godine. Na poslednjim izborima 2015, Karimov je takodje bio kandidat Liberalno-demokratske partije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Na predsjedničkim izborima u Uzbekistanu pobijedio Šavkat Mirzijaev

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2016

Centralna izborna komisija Uzbekistana saopštila je da je aktueleni vršilac dužnosti predsjednika Šavkat Mirzijaev pobijedio na predsjedničkim izborima održanim u nedjelju 4.decembra, osvojivši 88.6 posto glasova. Pobjeda Mirzijaeva je bila očekivana još od kada je preuzeo dužnost prijelaznog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.