Izvor: RuskaRec.ru, 12.Apr.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Rusija se mešala u izbore u Crnoj Gori

Rusija se mešala u izbore u Crnoj Gori, izjavio je u sredu visoki predstavnik Saveta nacionalne bezbednosti Bele kuće.
„Veoma smo zabrinuti zbog ruskog mešanja u izbore u Crnoj Gori u oktobru, između ostalog brinu nas saopštenja koja zaslužuju poverenje o ruskoj podršci planiranom napadu na vladu zemlje na dan izbora”, rekao je činovnik, koji ničim nije potkrepio svoje reči, prenosi RIA „Novosti”.
On je istakao da Vašington pruža podršku vladi Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << u istrazi ovih događaja.
Priča o pokušaju „državnog udara“ u Crnoj Gori i novi „ruski trag“
16. oktobra 2016. godine, na dan predsedničkih izbora u Crnoj Gori, vlasti zemlje su saopštile da je zadržano 20 građana Srbije koji su osumnjičeni za pripremu terorističkog napada i puča. U decembru je raspisana međunarodna poternica preko Interpola za ruskim državljanima Eduardom Širokovom i Vladimirom Popovim, kao i za državljanima Srbije Predragom Bogićevićem, Milošem Jovanovićem i Nemanjom Ristićem.
Bezbednosni organi republike su izjavili da su u pokušaj prevrata bili umešani neki „ruski državni organi”. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ovakve tvrdnje nazvalo neosnovanim. Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je istakao da su optužbe protiv Moskve od strane Crne Gore suviše ozbiljne i neodgovorne da bi se iznosile bez navođenja dokaza. 
Diskusija na ruskoj televiziji NTV: Šta će NATO-u Crna Gora i obratno?

Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela kuća: Verodostojni izveštaji o mešanju Rusije u crnogorske izbore

Izvor: RTS, 12.Apr.2017

Postoje verodostojni izveštaji da je Rusija pokušala da se umeša u izbore prošlog oktobra u Crnoj Gori, izjavio je "Rojtersu" neimenovani zvaničnik iz Bele kuće visokog ranga. . "Veoma smo zabrinuti zbog mešanja Rusije...

Nastavak na RTS...

Spajser: Dobijanje podrške Pekinga velika diplomatska pobeda

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2017, 09:42

Odluka Kine da se uzdrži od glasanju o nacrtu rezolucije Saveta bezbednosti UN o Siriji, koji su predložili Vašington, London i Pariz, predstavlja „ogromnu pobedu“ predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je portparol Bele kuće Šon Spajser.. . Kina se u sredu uzdržala od glasanja o nacrtu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.