Bela kuća: Bajden štiti demokratiju od Trampa

Izvor: B92, 11.Dec.2023, 21:20

Bela kuća: Bajden štiti demokratiju od Trampa

Predsednik SAD Džozef Bajden radi na zaštiti od "pretnji bez presedana" sa kojima se suočava američka demokratija, izjavio je portparol Bele kuće Endrju Bejts.

Ovo saopštenje došlo je kao reakcija na komentar Donalda Trampa da bi bio "diktator na jedan dan" ukoliko bude pobedio na predsedničkim izborima sledeće godine.

"Predsednik Bajden radi na zaštiti američke demokratije i na ujedinjenju ljudi svih političkih stavova protiv ovih pretnji bez presedana", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Bejts novinarima, prenosi Rojters.

Dodao je da je pogrešno "suspendovati ustav i zloupotrebiti saveznu vlast" kako bi se progonili kritičari i pogazio Prvi amandman koji garantuje pravo na slobodu govora.

Tramp je tokom vikenda ponovio izjavu koju je dao Foks njuzu prošle nedelje, rekavši da ne namerava da bude diktator ako pobedi na predsedničkim izborima, "osim prvog dana".

"Rekao sam da želim da budem diktator na jedan dan. A znate zašto to želim? Zato želim da izgradim zid na granici sa Meksikom", rekao je bivši predsednik SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.