Astronautkinja NASA glasala iz svemira na predsedničkim izborima u SAD

Izvor: Beta, 23.Okt.2020, 09:43

Astronautkinja NASA glasala iz svemira na predsedničkim izborima u SAD

Astronautkinja američke svemirske agencije NASA Kejt Rubins glasala je iz svemira na predsedničkim izborima u SAD."Sa Medjunarodne svemirske stanice: Glasala sam danas", navodi se uz fotografiju astronautkinje objavljene na Tviteru američke svemirske agencije NASA.Ona je sa izbornog mesta u svemiru glasala putem šifrovanog imejla, poslatog službeniku izborne komisije na Zemlji.Rubins je polovinom oktobra sa dva ruska kosmonauta stigla na Medjunarodnu svemirsku stanicu.Astronauti NASA su i ranije glasali iz svemira.I Kejt Rubins je za izbore 2016. godine bila u misiji i glasala je iz svemira.Ona je poručila Amerikancima da je "od ključne je važnosti da učestvuju u demokratiji".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Astronautkinja NASA-e Kejt Rubins glasala iz svemira

Izvor: VOA, 23.Okt.2020

Pošto zbog svog posla neće moći da bude kod kuće na dan izbora, astronautkinja NASA-e Kejt Rubins iskoristila je jedinstvenu priliku za rano glasanje u četvrtak, glasajući sa Međunarodne svemirske stanice, više od 320 kilometara daleko od Zemlje. Sa svog Tviter naloga astronauta NASA-e, nasmejana...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.