Anketa: Klintonova vodi sa 44 naspram 40 odsto glasova

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: Klintonova vodi sa 44 naspram 40 odsto glasova

Kandidatkinja Demokratske stranke na američkim predsedničkim izborima Hilari Klinton beleži vođstvo od četiri odsto, u odnasu na svog rivala iz Republikanske stranke Donalda Trampa, prema danas objavljenoj završnoj anketi televizije En-bi-si-ja i "Vol strit džurnala".

Vođstvo Klintonove je ipak smanjeno u odnosu na prednost od 11 odsto koju je imala kada je poslednji put sprovedena ova anketa sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oktobra, prenosi Rojters.

To je međutim bilo pre nego što je FBI saopštio da ispituje nove mejlove u okviru istrage o njenom korišćenju privatnog mejla za poslovnu prepisku dok je bila državna sekretarka.

Inače, prema završnoj anketi Klintonova ima 12 odsto prednosti nad Trampom - 51 u odnosu na 39 odsto, među biračima koji su glasali pre 8. novembra.

Međutim razilika je još uvek isuviše tesna u nekim od ključnih država poput Ohaja i Floride u kojima će se određivati pobednik, a gde se prema danas objavljenoj anketi Si-bi-es-a, prednost Klintonove topi, prenosi AFP.

Prema toj anketi, Tramp vodi sa 46 naspram 45 odsto u Ohaju dok su u Floridi izjednačeni (45 naspram 45 odsto).

Florida je najvažnija od "neopredeljenih" država (u kojima građani ne glasaju tradicionalno za republikance ili demokrate) budući da ima čak 28 elektora.

Izbori u utorak bi mogli zavisiti od desetak takozvanih "neopredeljenh država" gde je borba izuzetno tesna i oba kandiata su se u završnici kampanje fokusirala upravo na ove države.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.