Analitičar: Pobeda Milatovića znači kraj ciklusa započetog porazom DPS-a 2020. godine

Izvor: Piplmetar.rs, 03.Apr.2023, 04:36

Analitičar: Pobeda Milatovića znači kraj ciklusa započetog porazom DPS-a 2020. godine

Beta02.04.2023. 23:47

foto BETAPHOTO AP Photo/Risto Božović
Pobeda kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića na predsedničkim izborima u Crnoj Gori označava „završetak ciklusa“ započetog porazom Demokratske partije socijalista (DPS) 2020. godine, koji predstavlja „smenu političke elite i smenu generacija“, ocenio je večeras politički analitičar Miloš Bešić.
Posle objavljivanja projekcija rezultata, prema kojima je Milatović ubedljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pobedio lidera DPS-a, dosadašnjeg predsednika Mila Đukanovića, Bešić je na RTCG izrazio nadu da će današnji izbori označiti „duboke i suštinske promene“ u Crnoj Gori, ali i da će „ipak biti uvaženi pozitivni rezultati jedne 30-godišnje političke elite“.
„Bilo je pozitivnih rezultata, velikih propusta i političkih grešaka. Nadam se da će nestati sve one negativne strane iz vremena vladavine DPS-a i da će se Milatović baviti temama koje se tiču života građana“, kazao je Bešić.
Naveo je da bi odustajanje nove političke elite od svađa i podela „moglo da otvori novu eru“ Crne Gore i da ojača njen demokratski kapacitet.
„Građani su posali jasnu poruku da hoće promene i da žele da nova politička elita vodi računa o njihovim problemima, a ne da elitistički i oligarhijski upravlja čitavim društvom na štetu građana Crne Gore“, dodao je Bešić.
Prema projekcijama rezultata drugog kruga predsedničkih izbora, na osnovu obrađenih 100 odsto uzorka, Milatović je osvojio oko 60 odsto glasova, a Đukanović oko 40 odsto, objavio je Centar za monitoring (CeMi).
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Region



Opširnije
Izvor: Danas.rs



Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori,   Milo Đukanović

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.