Amerika se raduje saradnji sa Vučićem

Izvor: Telegraf.rs, 05.Apr.2017, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika se raduje saradnji sa Vučićem

SAD su čestitale Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, a v.d. portparola Stejt departmenta Mark Toner je istakao da su odnosi SAD i Srbije jaki i da dve zemlje "dele viziju prosperitetne Srbije, u miru sa svojim susedima i potpuno integrisane u evropsku porodicu nacija".

Toner je u saopštenju naveo da je Srbija postigla ogroman napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, ali da joj i dalje predstoji veliki posao, preneo je Glas Amerike.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Postoje preostala pitanja u našim bilateralnim odnosima koja se jedino mogu rešavati putem postojanog angažmana lidera Srbije na najvišem nivou. Radujemo se saradnji sa novoizabranim predsednikom Vučićem u njegovom novom svojstvu i daljoj bliskoj saradnji kakvu smo imali tokom njegova dva mandata na položaju premijera - kaže se u saopštenju americkog Državnog sekretarijata.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.