Zamenik premijera Italije najavio reviziju odnosa sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 11.Sep.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenik premijera Italije najavio reviziju odnosa sa Rusijom

Zamenik premijera i italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je izjavio u intervjuu za RT da će Evropa imati priliku da preispita odnose sa Rusijom.

"U maju iduće godine biće istorijska prilika da konačno promenimo odnos snaga u Evropi", rekao je on, očigledno aludirajući na izbore za Parlament EU, koji će se održati krajem maja 2019. godine.

On je dodao da ne vidi nikakav ekonomski, politički, društveni i kulturni smisao u anti-ruskim sankcijama.

"Stalno skrećem pažnju Vladi na gubitke, a ja ću i dalje to učiniti", rekao je Salvini.
Salvini redovno kritikuje anti-ruske sankcije. U julu je obećao da će Italija biti jedna od prvih zemalja koja će podržati ukidanje ekonomskih ograničenja prema Rusiji. Ranije je ministar najavio svoju spremnost da razgovara o statusu Krima i priznao da će vlada staviti veto na proširenje sankcija u vezi sa ponovnim ujedinjenjem poluostrva sa Rusijom. Takođe je naglasio da je Moskva značajan partner Italije u trgovini i energetici.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 


 

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Junker pred Evropskim parlamentom o stanju Unije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Sep.2018, 09:14

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas će pred Evropskim parlamentom u Strazburu održati svoj tradicionalni govor o stanju EU u kontekstu kampanje za evropske izbore i rasta populističkih pokreta, prenosi Beta. Ovo je Junkerovo četvrto i poslednje godišnje obraćanje. Za godinu dana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.