Zaboraviću reč kanibalizam

Izvor: B92, 30.Mar.2011, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zaboraviću reč kanibalizam"

Beograd -- Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da mu je žao ukoliko se zbog njegove izjave o afričkim narodima neko osetio povređenim.

On je, posle sastanka sa ambasadorima Alžira, Gvineje i Palestine, ponovio da je njegova izjava o afričkim državama i narodima pogrešno protumačena.

Jovanović je novinarima u parlamentu rekao da mu je žao ukoliko je bilo ko u njegovoj izjavi prepoznao omalovažavanje naroda i država, jer to nije tačno,
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Lider LDP-a je naveo da je njegova izjava bila usmerena na kritiku srpske spoljne politike, koja "okreće glavu” pred stradanjem civila u Libiji.

"Ono što sam rekao u parlamentu ne treba da bude doživljeno kao moj lični stav prema narodima i državama. To je bila politička kritika rada ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, a reč kanibalizam ću dobro zapamtiti i mislim da ću je nakon toga zaboraviti”, rekao je Jovanović i dodao da misli da je na današnjem sastanku sa ambasadorima problem rešen.

On je napomenuo da nikada nije govorio na taj način, niti omalovažavao narode i države, da je uvek bio kritičan prema režimima i pojedincima, te da je svaka vrsta poistovećivanja, koja je u javnosti bila prisutna prethodnih dana, za njega neprihvatljiva.

Sa ambasadorima Alžira, Gvineje i Palestine najpre je razgovarala predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, da bi im se nešto kasnije pridružio i Jovanović.

Lider LDP je dodao da je ministar Jeremić bio dužan da objasni predstavnicima afričkih zemalja stavove te stranke, a ne da ih "zloupotrebljava”.

Jovanović je najavio da će LDP nastaviti "borbu” sa Jeremićem i da u njoj "neće biti nimalo milosti, pogotovo ne zbog zloupotreba kojih je bilo puno u poslednjih nekoliko dana”.

"U razgovorima sa predstavnicima Afričke grupe sreli smo dobronamerne ljude, sa kojima ćemo nastaviti da sarađujemo upravo u cilju afirmisanja one politike koja je prepoznatljiva i na kojoj institira LDP, a to je politika solidarnosti, tolerancije, demokratije i zaštite ljudskih prava i građanskih sloboda. To je politika LDP i mislim da je ona danas učvršćena”, rekao je Jovanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović se pravdao ambasadorima Afričke grupe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2011

BEOGRAD -..Ambasadori Alžira, Palestine i Gvineje u Srbiji uručili su danas predsednici parlamenta Slavici Đukić Dejanović demarš povodom nedavne izjave lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića, u kojoj je afričke i arapske narode nazvao "kanibalima"...Dejanović se u Domu Narodne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Izvinjenje Čedomira Jovanovića

Izvor: RTS, 30.Mar.2011

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da je njegova izjava o afričkim državama i narodima pogrešno protumačena i da mu je žao ukoliko se zbog toga neko osetio povređenim. To je bila kritika srpske spoljne politike, a reč kanibalizam ću zaboraviti, rekao je Jovanović. ..Ambasadori Alžira,...

Nastavak na RTS...

Pešić dala ostavku na funkciju u LDP-u

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2011

Vesna Pešić  je zbog izjave predsjednika Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića koji je u skupštinskoj raspravi afričke narode nazvao "kanibalima" podnjela  ostavku na mjesto predsjednice Političkog savjeta LDP. Lider LDP-a  rekao je danas da mu je žao ako je bilo tko u onome...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Čeda: Zaboraviću reč "kanibalizam"

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2011

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je da mu je žao ako je bilo ko u onome što je rekao u Skupštini Srbije prepoznao omalovažavanje drzava ili naroda Afrike jer to, naveo je, nije tačno..."Žao mi je ako je bilo ko povređen, mi smo kritikovali Jeremića i propalu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Jovanović: LDP spreman za izbore kad god budu raspisani

Izvor: SrbijaNet.rs, 31.Mar.2011, 16:19

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je ta stranka spremna za izbore kad god budu raspisani, ali da bi održavanje izbora pre dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU bila "prevelika politička avantura". "Za nas je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.