Zaboraviću reč kanibalizam

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da je njegova izjava o afričkim državama i narodima pogrešno protumačena i da mu je žao ukoliko se zbog toga neko osetio povređenim. To je bila kritika srpske spoljne politike, a reč kanibalizam ću zaboraviti, rekao je Jovanović.

Ambasadori Alžira, Palestine i Gvineje u Srbiji uručili su predsednici parlamenta Slavici Đukić Dejanović demarš povodom nedavne izjave lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, u kojoj je afričke i arapske narode nazvao "kanibalima".

Ambasadori su se sastali i sa liderom LDP-a, koji je objasnio da nije mislio onako kako je to protumačeno.

Jovanović je rekao da mu je žao ukoliko je bilo ko u njegovoj izjavi prepoznao omalovažavanje naroda i država, jer to nije tačno, navodeći da je njegova izjava bila usmerena na kritiku srpske spoljne politike, koja okreće glavu pred stradanjem civila u Libiji.

"Ono što sam rekao u parlamentu ne treba da bude doživljeno kao moj lični stav prema narodima i državama. To je bila politička kritika rada ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, a reč kanibalizam ću dobro zapamtiti i mislim da ću je nakon toga zaboraviti", rekao je Jovanović i dodao da misli da je na današnjem sastanku sa ambasadorima problem rešen.

Jovanović je napomenuo da nikada nije govorio na taj način, niti omalovažavao narode i države, da je uvek bio kritičan prema režimima i pojedincima, te da je svaka vrsta poistovećivanja, koja je u javnosti bila prisutna prethodnih dana, za njega neprihvatljiva.

Lider LDP je dodao da je ministar Jeremić bio dužan da objasni predstavnicima afričkih zemalja stavove te stranke, a ne da ih zloupotrebljava.

Jovanović je najavio da će LDP nastaviti borbu sa Jeremićem i da u njoj neće biti nimalo milosti, pogotovo ne zbog zloupotreba kojih je bilo puno u poslednjih nekoliko dana.

"U razgovorima sa predstavnicima Afričke grupe sreli smo dobronamerne ljude, sa kojima ćemo nastaviti da sarađujemo upravo u cilju afirmisanja one politike koja je prepoznatljiva i na kojoj institira LDP, a to je politika solidarnosti, tolerancije, demokratije i zaštite ljudskih prava i građanskih sloboda. To je politika LDP i mislim da je ona danas učvršćena", rekao je Jovanović.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво