ZAŠTO SE ERDOGAN PROTIVI ČLANSTVU FINSKE I ŠVEDSKE U NATO? Može li Turska da blokira širenje Alijanse i tako pomogne Rusiji?

Izvor: Kurir, 18.Maj.2022, 09:01

ZAŠTO SE ERDOGAN PROTIVI ČLANSTVU FINSKE I ŠVEDSKE U NATO? Može li Turska da blokira širenje Alijanse i tako pomogne Rusiji?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan usprotivio se ulasku Švedske i Finske u NATO. Dve skandinavske zemlje danas su zajedno aplicirale za članstvo u Severnoatlantskom savezu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdoganova poruka za NATO: Nema potrebe

Izvor: B92, 18.Maj.2022

Ankara -- Turski predsednik, koji je odmah reagovao na odluke Finske i Švedske da zatraže članstvo u NATO, ponovo se oglasio...Erdogan je pozvao sve članice Severnoatlantske alijanse da poštuju stav Turske koja je zabrinuta zbog ulaska te dve zemlje u NATO..."Ako smo saveznici, onda moramo da poštujemo...

Nastavak na B92...

Zašto je Turska oprezna prema NATO nastojanjima nordijskih zemalja?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2022

Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) gurnuo je klip u točak istorijskih nastojanja Švedske i Finske da zatraže članstvo u NATO-u, izjavom da ne može da im dozvoli pridruživanje zbog njihove navodne podrške kurdskim militantima i drugim grupama za koje Ankara smatra da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.