Vulin: Evropska komisija da kaže ko krši dogovore i dijalog

Izvor: BKTV News, 03.Feb.2017, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Evropska komisija da kaže ko krši dogovore i dijalog

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin zatražio je od Evropske komisije da jasno kaže ko krši dogovore i dijalog u Briselu.

Vulin se danas u Briselu sastao sa komesarom za proširenje i susedsku politku Johanesom Hanom kojem je preneo zabrinutnost Srbije za sudbinu Srba na KiM i sudbinu dijaloga Beograda i Prištine.

Vulin je tokom razgovora sa Hanom naglasio da je vlada Republike Srbije veoma zabrinuta za sudbinu dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Beograda i Prištine, ali na prvom mestu za sudbinu Srba na KiM, što je prma Vulinovim rečima, važnije od svakog dijaloga i dogovora.

”Ponašanje Prištine u kome se polazi od pretpostavke da je Srbija nekome nešto dužna i gde se ne beži čak ni od posezanja silom i unošenja nemira i nesigurnosti za Srbe koji žive na KiM, za nas je apsolutno neprihvatljivo”, poručio je Vulin u sedištu Evropske komisije.

DAČIĆ UPOZORAVA: Dovoljan je samo jedan "nepromišljeni akt"...

Vulin je ocenio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić pokazao veliku sposobnost da se uzdrži i da u interesu života Srba na KiM, dijaloga i regionalne stabilnosti uspe da kontroliše situaciju, umiri Srbe na KiM i pošalje poruku da će učiniti sve kako bi se sačuvao mir i stabilnost.

Istovremeno, kako kaže, ne vidi istu uzdržanost kao ni hrabrost i sposobnost sa prištinske strane da kažu da će sačuvati mir i stabilnost na čitavoj teritoriji KiM.

”Nastavljamo da se borimo za Srbe na KiM i očuvanje regionalne stabilnosti. A Evropska komisija mora da izađe sa jasnim stavom ko je taj ko krši dogovore koji se postižu u Briselu i ko je prepreka dijalogu. Srbija to nije”, poručio je ministra Aleksandar Vulin.

Osim sa Hanom, Vulin je razgovarao i sa komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje kriznim situacija Hristosom Stilijanidesom.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: EK da saopšti ko krši dogovore i dijalog

Izvor: Blic, 03.Feb.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin zatražio je od Evropske komisije da jasno kažže ko kršši dogovore i dijalog u Briselu...Vulin se danas u Briselu sastao sa komesarom za proširenje i susedsku politku Johanesom Hanom kojem je preneo zabrinutnost Srbije...

Nastavak na Blic...

Vulin: Evropska komisija da jasno kaže ko krši dogovore

Izvor: N1 televizija, 03.Feb.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Evropska komisija mora da izađe sa jasnim stavom ko krši dogovore koji se postignu u Briselu i ko je prepreka dijalogu...Izvor: Tanjug.."Srbija to nije. Voleli bismo da čujemo od Evropske komisije da...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.