Vulin: EK da kaže ko krši dogovore i dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: EK da kaže ko krši dogovore i dijalog

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin zatražio je od Evropske komisije da jasno kaže ko krši dogovore i dijalog u Briselu.

Vulin se danas u Briselu sastao sa komesarom za proširenje i susedsku politku Johanesom Hanom kojem je preneo zabrinutnost Srbije za subinu Srba na KiM i sudbinu dijaloga Beograda i Prištine.

Vulin je tokom razgovora sa Hanom naglasio da je vlada Srbije veoma zabrinuta za sudbinu dijaloga Beograda i Prištine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali na prvom mestu za sudbinu Srba na KiM, što je prma Vulinovim rečima, važnije od svakog dijaloga i dogovora.

"Ponašanje Prištine u kome se polazi od pretpostavke da je Srbija nekome nešto dužna i gde se ne beži čak ni od posezanja silom i unošenja nemira i nesigurnosti za Srbe koji žive na KiM, za nas je apsolutno neprihvatljivo", poručio je Vulin u sedištu Evropske komisije.

Vulin je ocenio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić pokazao veliku sposobnost da se uzdrži i da u interesu života Srba na KiM, dijaloga i regionalne stabilnosti uspe da kontroliše situaciju, umiri Srbe na KiM i pošalje poruku da će učiniti sve kako bi se sačuvao mir i stabilnost.

Istovremeno, kako kaže, ne vidi istu uzdržanost kao ni hrabrost i sposobnost sa prištinske strane da kažu da će sačuvati mir i stabilnost na čitavoj teritoriji KiM.

"Više novca za Srbiju za rešavanje migrantske krize"

Aleksandar Vulin i evropski komesari Johanes Han i Hristos Stilijanides razgovarali su danas u Briselu o nastavku finasijske pomoći Evropske komisije Srbiji u cilju rešavanja posledica migrantske krize.

"Dogovoreno je da počnemo nove pregovore o fondu iz kojeg smo već dobili 7,4 miliona evra, koji će biti potrošeni u skladu sa dogovorom. Novim pregovorima trebalo bi da dobijemo značajno veće svote novca tokom 2017. godine", poručio je ministar Vulin posle razgovora u sedištu Evropske komsije u Briselu.

Vulin je evropske komesare za pregovore o proširenju i humanitarana pitanja Hana i Stilijanidesa obavestio o broju migranta koji se trenutno nalaze na teritoriji Srbije i potrebama države u cilju rešavanja problema migrantske krize.

"Upoznali smo ih sa potrebama uspostavljanja određenih mera koje će iz razloga bezbednosti i sigurnosti kako za migrante tako i za lokalno stanovništvo omogućiti da se i dalje na isti način ponašamo prema migrantima i sa velikom odgovornoću prema našem stanovništvu", izjavio je ministar novinarima posle sastanka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Više novca za Srbiju za rešavanje migrantske krize

Izvor: RTS, 03.Feb.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin i evropski komesari Johanes Han i Hristos Stilijanides razgovarali su u Briselu o nastavku finasijske pomoći Evropske komisije Srbiji u cilju rešavanja posledica migrantske krize. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.