Vučurović (CG): Učestvovaćemo u izradi Dekleracije o opstanku Srba

Izvor: Blic, 10.Avg.2017, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučurović (CG): Učestvovaćemo u izradi Dekleracije o opstanku Srba

Nova srpska demokratija (NSD) učestvovaće u izradi deklaracije o opstanku srpskog naroda koju će pripremiti Srbija i Republika Srpska, i pozdravlja svaku inicijativu usmerenu ka objedinjavanju Srba, rekao je poslanik Nove Jovan Vučurović.

- Našu podršku ima i deklaracija koja se priprema. Učestvovaćemo u njenoj izradi, daćemo konkretne predloge, ne samo o položaju Srba, nego i o kulturnom i drugim oblicima objedinjavanja Srba sa svih srpskih prostora - rekao je Vučurović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za "Vijesti".

On je poručio da Srbi iz Crne Gore pripadaju velikom narodu koji je dužan da šire razmišlja i zauzme poziciju koja neće ugrožavati nikog drugog. Vučurović ističe da je važno realno sagledati gde su u prošlosti bile slabosti Srba.

- Samo ono što nam se desilo u prethodnih 25 godina obavezuje nas da delujemo zajedno i da se kao jedno biće pojavljujemo tamo gde se evidentiraju problemi našeg naroda - kaže Vučurović.

Komentarišući izjavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da je da je na nedavnom sastanku predstavnika Srba u regionu stanje sunarodnika u Crnoj Gori opisano kao "identitetski genocid nad srpskom nacionalnom zajednicom", Vučurović kaže da je predsednik Srpske precizno skenirao položaj Srba u Crnoj Gori.

- Naš narod, crkva, kultura, identitet direktno su ugroženi i izloženi diskriminaciji. Ali, mi smo pokazali žilavost i nećemo dozvoliti da nas bilo ko nasilno asimiluje - naglasio je Vučurović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će između 25. novembra i 1. decembra biti završena deklaracija Srbije i Republike Srpske o objedinjavanju zajedničkih nacionalnih interesa, čiji je cilj očuvanje kulturnog identita, jezika i pisma Srba.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.