Vučić se sastao sa Erdoganom; Turskoj i Srbiji ključni mir i stabilnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2022, 03:41

Vučić se sastao sa Erdoganom; Turskoj i Srbiji ključni mir i stabilnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, posle razgovora sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, da je za obe zemlje od ključnog značaja očuvanje mira i stabilnosti.

"Važno je da imamo stabilne, dobre i prijateljske odnose",istakao je Vučić u izjavi srpskim novinarima u Ankari, i dodao da je sa Erdoganom razgovarao o turskim ivestitorima i da su najviše pažnje posvetili ključnim regionalnim pitanjima.

Ukazao je da je sa Erdoganom razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o uvećanju trgovinske razmene, koja je od januara do novembra prošle godine dostigla vrednost od 1,55 milijardi evra.

Prema njegovim rečima Turska je sve značajniji trgovinski partner Srbije i nalazi se trenutno na 10 mestu, a pre par godina bila je još na 18 poziciji.

Preneo je da je sa Erdoganom razgovarao o turskim investitorima, koji su važni jer pokrivaju manja mesta, kao što su Lebane, Krupanj, Žitorađe.

"Razgovarali smo i o svim ključnim regionalnim pitanjima, čemu smo najviše pažnje posvetili. Važno nam je da imamo stabilne, dobre i prijateljske odnose, a očuvanje mira i stabilnosti su od ključnog značaja", objasnio je Vučić.

Vučić posetio Anitkabir-Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka 

Predsednik Srbije je prvo posetio Anitkabir-Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka u Ankari, gde je položio venac.

"Velika mi je čast da u ime građana Srbije i srpskog naroda i ovom prilikom odam poštu besmrtnom ocu turske nacije i iskrenom prijatelju naše zemlje - Kemalu Ataturku", napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotografije iz Ankare.

Sa predsednikom u Turskoj borave i ministarka kulture Maja Gojković i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

U Turskoj će danas biti održana treća sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, a tom prilikom biće potpisano više dokumenata od značaja za dalje unapređenje bilateralne saradnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VUČIĆ DANAS SA ERDOGANOM: Predsednik Srbije u jednodnevnoj poseti Turskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2022

Tokom boravka u Ankari predsednik Vučić će se danas sastati i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u jednodnevnoj poseti Turskoj, gde će prisustvovati trećoj sednici Visokog saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Turske...Tom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.