Vučić sa Rogozinom: Ne uvodimo sankcije Rusiji, naš put u EU neće poremetiti naše dobre odnose

Izvor: Blic, 23.Jun.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Rogozinom: Ne uvodimo sankcije Rusiji, naš put u EU neće poremetiti naše dobre odnose

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali da to ne sme i neće poremetiti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i uzdržavanje od uvođenja sankcija.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Rogozin sastali su se u Beogradu, a srpski predsednik mu je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom njegove inauguracije zastupljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na tako visokom nivou i što je ruski predsednik Vladimir Putin odredio njega da prenese pozdrave i čestitke.

- To svedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Rusije, kao i o spremnosti dveju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit - naveo je predsednik Vučić i dodao da dobre političke odnose treba pretvoriti u još bolje ekonomske veze.

Dvojica sagovornika su se saglasila da postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi i drugim oblastima treba da bude osnažena.

Isporuka u "veoma kratkom roku"

- Razgovor se odnosio i na vojno-tehničku saradnju, a predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju. Prema poslednjim informacijama, potpredsednik ruske Vlade Rogozin očekuje da do isporuke dođe u veoma kratkom roku. On je predložio i saradnju u vazduhoplovnoj industriji - dodaje se.

Vučić je Rogozinu zahvalio na kontinuiranoj i principijelnoj podršci Rusije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u međunarodnim organizacijama.

U razgovoru je predloženo i da Srbija i Rusija sledeće godine zajedno obeleže 75. godina Staljingradske bitke, prelomne bitke Drugog svetskog rata.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić posle razgovora sa Rogozinom: Evrointegracije neće poremetiti odnose sa Rusijom

Izvor: RTV Pink, 23.Jun.2017

Predsednik Srbije je sustretom sa Rogozinom počeo niz bilateralnih sastanaka pred večerašnju inauguraciju.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.