Vučić s Čepurinom: Evropski put Srbije ne može i ne sme da poremeti odnose s Rusijom

Izvor: BKTV News, 06.Jul.2017, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s Čepurinom: Evropski put Srbije ne može i ne sme da poremeti odnose s Rusijom

Srbija je na evropskom putu, ali to ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom, izjavio je predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Vučić je to istakao u razgovoru sa ambasadorom ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin razgovarali su o konkretnim projektima saradnje dveju zemalja, sa naglaskom da su Srbija i Rusija spremne da održavaju kontinuirni politički dijalog koji doprinosi razvoju celokupnih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odnosa na obostranu dobit.

Sagovornici su konstatovali da dobre političke odnose treba pretvoriti u bolje ekonomske veze, s obzirom na to da postoje velike mogućnosti u različitim oblastima privrede.

Izraženo je zajedničko mišljenje da ekonomsku saradnju treba ojačati u oblasti poljoprivrede, automobilske i namenske industrije, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

Dogovoreno je da se kopredsednici Mešovitog komiteta za saradnju sastanu u septembru u Moskvi, a sastanak Komiteta biće u novembru u Beogradu.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da odnose dveju zemalja karakteriše strateška dubina koja se ne može lako pokvariti.

„Srbija je na evropskom putu, ali to ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom. Srbija neće menjati tako jasnu i principijelnu spoljnu politiku, koja svedoči i o Srbiji kao nezavisnoj i suverenoj državi, koja se rukovodi svojim interesima i poštuje dugo godina građene prijateljske odnose“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je naglasio da je upravo takav stav doneo zemlji veći ugled i poštovanje u svetu, saopštila je Pres služba Predsednika.

Brnabić: Ako bude primorana, Srbija će birati EU, a ne Rusiju

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija ne sme i neće da poremeti odnose s Rusijom

Izvor: N1 televizija, 06.Jul.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas ambasadoru Rusije Aleksandru Čepurinu da je Srbija na evropskom putu ali da to "ne sme, neće i ne može da poremeti veoma dobre odnose sa Rusijom"..."Srbija neće menjati tako jasnu i principijelnu spoljnu politiku, koja svedoči i o Srbiji kao nezavisnoj...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.