Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić od sutra u Davosu na skupovima zajedno sa Trampom, Merkel, Junkerom i Makronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od sutra do 26. januara u Davosu, gde će učestovati na 48. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Vučić će prisustvovati skupovima na kojima će se obratiti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić obratiće se skupu na temu "Evropa u svetu" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana, saopštila je Pres služba Predsedništva.

Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu "Novi lideri za Evropu".

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, Vučić će imati odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.