Vučić i Ikonen očekuju intenzivniju ekonomsku saradnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Ikonen očekuju intenzivniju ekonomsku saradnju

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Finske Pertijem Ikonenom, koji završava diplomatski mandat u našoj zemlji i zahvalio mu na značajnom doprinosu razvoju srpsko-finskih odnosa i saradnje.

Vučić je istakao da je u pregovaračkom procesu Srbije za članstvo u Evropskoj uniji značajna kontinuirana i aktivna podrška Finske, kao i njihova iskustva iz tog procesa.

Dvojica sagovornika su konstatovali da u ekonomskoj saradnji nisu dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iskorišćene mogućnosti i izrazili nadu da će kontakti između srpskih i finskih kompanija biti intenzivniji po uspostavljanju direktnog leta između Beograda i Helsinkija od 1. juna ove godine.

Razgovoru su prisustvovali i ambasadori drugih nordijskih zemalja, Norveške Arne Bjornstad, Švedske Jan Lundin i Danske Kristijan Hogard.

S obzirom na to da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu, Vučić je naglasio da iskustvo Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje, može da posluži kao primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.