Vučić: Svi da podrže mere, postali bi kao Grčka

Izvor: Večernje novosti, 08.Okt.2013, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Svi da podrže mere, postali bi kao Grčka

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da podržava ekonomske mere koje je danas predstavio ministar finansija Lazar Krstić."Veoma je važno da svi podržimo mere. Mi podržavamo ono što je izneo Krstić i lično sam saglasan sa svakom rečju koju je izgovorio Krstić. On to nije izveo politički vešto nego stručno.Sve što je rekao važno je za spas srpske ekonomije i za opstanak srpske države, mi drugačijie ne bismo mogli da opstanemo", rekao je Vučić na otvorenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sednici Vlade. Vučić je rekao da za razliku od Grčke i Argentine koji su u situaciji velikih dugova imale pomoć spolja Srbija to ne bi imala ako bi nastavila da se ponaša neodgovorno. "Ne bismo imali nikoga ako bismo nastavili da se ponašamo neodgovorno. Ogorčen samo na prethodne političare što ne znamo koliko ljudi radi u javnom sektoru, tek za koji dan ćemo znati šta to plaćamo i koliko plaćamo", rekao je on. Vučić je rekao da se predložene mere ne stavljaju na teret penzionera. Potpredsednik vlade je potom rekao da se moraju smanjiti službena putovanja i da neće dozovliti da osma tačka današnje sednice o odlascima u inostranstvo bude izglasana. "Ovi iz MUP-a kao da su svi Ivice (premijer Srbije Dačić) iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovaj ide u Koreju, a ne znam zašto. Svaki dan nam neko ide u Litvaniju", rekao je Vučić obraćajući se premijeru Srbije. Vučić je rekao da se nada da će mere podržati i Fiskalni savet Srbije.***SMANJITI PUTOVANJA POSLANIKAAleksandar Vučić je, obraćajući se premijeru i ministrima, rekao da tačka osam dnevnog reda sednice Vlade, koja se odnosi na plnirana putovanja u inostranstvo, "neće proći, taman niko više ne putovao".On je primetio da se stiče utisak kao da su zaposleni u MUP-u zapravo "svi u Ministarstvu spoljnih poslova", jer stalno negde putuju.Vučić je ukazao da ispada da "svaki drugi dan neko ide u Litvaniju", a na opasku premijera Ivice Dačić da ta zemlja predsedava EU, rekao je da prihvata da je pogrešio, ali i dodao:"Šalu na stranu, ovako se više ne može putovati".Prema njegovim rečima, nije jasno zašto se i zbog čega troši veliki novac na takva putovanja. "To više neće biti moguće", zaključio je vicpremijer.On je rekao i da će već na današnjoj sednici vlade pokrenuti i pitanje službenih automobila, kojih, kako je rekao, ima više 50.000, a niko ne zna koliko košta njihovo održavanje, niti za šta se sve koriste.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Svi da podrže Krstića

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Okt.2013

BEOGRAD - "On to nije izveo politički vešto nego stručno. Sve što je rekao važno je za spas srpske ekonomije i za opstanak srpske države."

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.