Vučić: Pomoći ćemo srpskom narodu i crkvi u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pomoći ćemo srpskom narodu i crkvi u Crnoj Gori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zabrinutost zbog situacije u Crnoj Gori i nadu da će srpske svetinje biti sačuvane.

"„Mogu da izrazim našu zabrinutost i nadu da će svetinje naše crkve biti sačuvane, a mi ćemo, u skladu sa diplomatskim mogućnostima, striktno vodeći računa o našim pravima i obavezama, ne urušavajući prava jedne druge zemlje, da pokušamo da pomognemo našem narodu i crkvi"“, rekao je on.

Vučić je kazao "da će se pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << znanjem i stručnošću naših pravnika, kao i na sve moguće druge načine".

"Verujem i nadam se, pre svega, da će se uzavrela atmosfera prevesti u mirnije tokove, da naše svetinje neće biti ugrožene i da ćemo moći da se posvetimo rešavanju drugih problema u regionu"“, naglasio je on.

"Pomoći ćemo našem narodu ne rušeći mostove sa našim susedima", zaključio je on.

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, Milan Knežević i Milun Zogović uhapšeni su jutros zbog incidenata na sednici Skupštine Crne Gore, na kojoj je usvojen zakon o slobodi veroispovesti, a ostalih 19 privedenih poslanika DF pušteno je na slobodu.

Episkopa dioklijskog Metodija i pojedine vernike policija je pretukla noćas na mostu na Đurđevića Tari, tokom protesta zbog usvajanja zakona o slobodi veroispovesti, saopštila je Svetigora pres.

Kako tvrde, vladiku i pojedine vernike policajci su oborili na zemlju i tukli pendrecima i nogama. Povređene su dve osobe koje su pokušale da zaštite episkopa i oni su prevezeni u pljevaljsku bolnicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.