Vučić: Podrška SNS sporazumu, ako treba pitaćemo i građane

Izvor: Studio B, 21.Apr.2013, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Podrška SNS sporazumu, ako treba pitaćemo i građane

Srpska napredna stranka donela je na sednici Glavnog odbora odluku da njeni članovi u Vladi Srbije podrže predlog sporazuma iz Brisela, rekao je predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao i da ga je GO ovlastio da, ukoliko se ne "uspostavi jedinstvo naroda, jedinstvo ljudi u Srbiji" o prihvatanju sporazuma, Predsedništvo SNS, a ne Glavni odbor, naredne nedelje odluče o tome kako i na koji način pitati građane da se izjasne da li prihvataju briselski >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sporazum. 

Vučić je novinarima nakon šestočasovne sednice GO stranke kazao da ne isključuje ni referendum o tom pitanju i ponovio da sporazum ne priznaje nikakvu nezavisnost Kosova, te da je u datim okolnostima to najviše što se moglo učiniti.

"Želim da kažem da to nije pitanje da se neko skriva iz naroda jer nije u stanju da donese takvu odluku. Ja se ne krijem, otvoreno kažem šta je za Srbiju bolje ili manje loše. Ako do toga dođe - ne kažem da je doneta takva odluka - niko se ni iza koga neće kriti i jasno ćemo reći koji su naši stavovi", rekao je Vučić i dodao da ukoliko bi došlo do referenduma i ukoliko bi narod bio protiv, pala bi vlada i on bi morao da podnese ostavku. 

Na sednici GO vođena je demokratska rasprava, rekao je Vučić i dodao da Srbi sa Kosova nisu imali nijednu zamerku. On je napomenuo da su Srbi južno od Ibra zadovljniji sporazumom nego Srbi na severu, ali da znaju da će SNS uvek štititi njihove interese. "Borili smo se svim srcem", rekao je Vučić i dodao da niko ne može da kaže da je sporazum katastrofalan. 

On je rekao i da je spreman da razgovara sa svima u opoziciji ali da ne može da razgovara sa onima koji uslovljavaju. "Ako neko misli da pretnjama može da zaustavi zemlju u kretanju ka normalnim vrednostima - vara se", poručio je Vučić i naglasio da će SNS voditi ozbiljnu i odgovornu politiku i da ih od takve politike neće odvratiti ni oni koji "nam prebijaju ljude". 
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glavni odbor SNS o sporazumu iz Brisela

Izvor: Večernje novosti, 21.Apr.2013

Srpska napredna stranka će se o dogovoru o predlogu sporazuma koji je srpska delegacija parafirala u Briselu, izjasniti danas na sednici Glavnog odbora.Sednica Glavnog odbora, kako je navedeno u saopštenju SNS, održaće se u maloj sali Sava centra sa početkom u 10 časova.

Nastavak na Večernje novosti...

Sednica Glavnog odbora SNS-a

Izvor: RTS, 21.Apr.2013

U toku sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke na kojoj se raspravlja o predloženom tekstu koji je srpska delegacija parafirala u Briselu...10.10 - Počela sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Sednica je zatvorena za javnost, javlja reporter RTS-a.  ..Počela sednica Glavnog Odbora...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.