Vučić: Izvukli smo zemlju iz ambisa, vratili nadu u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2019, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Izvukli smo zemlju iz ambisa, vratili nadu u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras da je u prethodnih nekoliko godina u našoj zemlji, koja se nalazila na ivici bankrotstva, vlast provodila teške ekonomske reforme.

"Uspeli smo uprkos dubini krize i nagomilanim problemima, pljačkaškim privatizacijama, reformama koje su bile lažne i donosile samo bogatstvo vlastodršcima, da zemlju izvučemo iz ambisa. Uspeli smo da vratimo nadu u Srbiju, da u mnoge gradove dovdemo investritore, fabrike, u Niš, Kruševac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kraljevo, Vladičin Han, Krupanj, Lebane i mnoga druga mesta. Uspeli smo postanemo pouzdan partner i saveznik važnim zemljama u svetu, da vratimo ugled Srbije u svetu. Uspeli smo da dovedemo u našu zemlju najmoćnije i najznačajnije svetske državnike, više nego u prethodnih pet godina nego u prethodnih 40. Uspeli smo da naša zemlja bude najprivlačnija zemlja za investitore u regionu, privlačnija od članica EU u našem okruženju. Da vratimo sa mrtve tačke pitanje Kosova i Metohije. Uspeli smo da Srbiju vratimo u igru i da bude danas činilac koji se pita, činilac bez kojeg ne možete da donosite rešenje", rekao je on.

Ukazao je da je urađeno i ono što je bilo veoma važno za našu zemlju, a to je da njom ne vladaju otuđeni centri moći, ni tajkuni, ni strane ambasade, da pokažemo da je izvor vlasti, utoka vlast narod, da je narod nosilac suvereniteta i da na slobodnim izborima donosi odluku.

"Ono sa čim smo počeli, a što je, pokazalo se, zahvaljući primeni prava, za nas postao problem, je činjenica da smo imali osećanje ili osećaj kod najevćeg broja ljudi u zemlji da pravda nije zadovoljena", rekao je predsednik.

A, bez pravde ne vredi ni to što je danas prosečna plata u Srbiji 465 evra, a bila je 325 evra, dodao je.

"Pravda je nasušna potreba svakog čoveka. Pravda beć moći je nemoguća, a moć bez pravde je tiranija", podvukao je Vučić.

Upravo zato, kaže, koliko god se vlast trudila da na svim poljima obezbedi opstanak i napredak Srbije, na tom poljnu nismo imali najbolje moguće rezultate.

Zbog toga, kako ističe, predložene su izmene zakona, i najavio da će u najkraćem roku biti donete izmene Krvičnog zakona i o porekli uimovine.

"Posle toga svima će sve biti jasno u Sbriji" kriminalcima da sa državom nema igre", naglasio je on.

Zaključio je da će Srbija biti pravno uređena zemlja, u kojoj će biti obezbeđena pravna sigurnsot za sve njene građane, bez ozbira na versku i nacionalnu pripadnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.