Višegodišnje zatvorske kazne za hirurge sa horor klinike

Izvor: S media, 30.Okt.2010, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višegodišnje zatvorske kazne za hirurge sa "horor klinike"

Trojica hirurga osuđena su danas u Italiji na višegodišnje kazne zatvora zbog izvođenja nepotrebnih operacija u jednoj bolnici u Milanu, koju su italijanski mediji nazvali "klinika horora".

Tokom suđenja tužilaštvo je iznelo dokaze da su trojica hirurga u klinici Santa Rita u Milanu izvodili nepotrebne operacije nad 83 pacijenta, uključujući i amputacije, s ciljem da budu refundirani iz državnog budžeta.

Glavni hirurg Pjer Paolo Brega Masone osuđen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je na 15 i po godina zatvora, zbog izazivanja fizičkog bola nepotrebnim operacijama koje su za jedini cilj imale "profesionalnu i novčanu dobit", prenose italijanske agencije.

Dvojica drugih bivših hirurga osuđena su na deset i šest godina i devet meseci zatvora.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.