Vestervele u Beogradu: Istorijski dogovor Beograda i Prištine

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2013, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestervele u Beogradu: Istorijski dogovor Beograda i Prištine

Šef nemačke diplomatije Gido Vesterevle, izjavio je u nedelju popodne, po dolasku u Beograd, da su Beograd i Priština postigli u aprilu istorijski dogovor,i da je sada preko potrebno postići dogovor oko plana primene.Vestervele je ukazao da u planu oprimene treba ići korak po korak kako bi se ostvario vidljiv i održiv napredak u odbnosima, jer je to od suštinskog zbačaja za naopredovanje u evropskim integracijama.On je rekao da će poruke za Prištinu preneti u Prištini, i o tome neće govoriti u Beogradu.Potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, koji je dočekao Vestervelao na aerodromu u Beogradu, izjavio je da će zahevi Nemačke biti da se vidi šta Srbija može da učini povodom primene plana za Kosovo i Metohiju.On je rekao da je po prirodi pesimista, ili, možda, bolje reći realista, ali da smatra da je Srbija zaslužila i da će dobiti datum za početak pregovora sa Evropskom unijom."Srbija će poštovati sporazum koji je potpisala, ali traži od Prištine da ono što nije ušlo u sporazum ne pokušava da nadoknadi kroz implementacioni plan", rekao je Vučić.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vestervele u Beogradu: Primena plana korak po korak

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2013

SA piste beogradskog aerodroma u nedelju popodne su poruke poslali jedan optimista po naravi - šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele i jedan realista - prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. A one glase: posle istorijskog sporazuma Beograda i Prištine od 19. aprila sada je preko potrebno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.