Vanredni izbori i u Beogradu

Izvor: Večernje novosti, 20.Jan.2016, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredni izbori i u Beogradu

PREVREMENI izbori za Skupštinu Beograda biće održani zajedno sa vanrednim parlamentarnim i redovnim pokrajinskim i lokalnim izborima 24. aprila - saznaju "Novosti". Prema našim informacijama, vrh Srpske napredne stranke blizu je odluke da i prestonica glasa ne samo za gradske opštine već i za beogradski "parlament". Tako će, ovog proleća, pored nove republičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << skupštine, vlade, pokrajinske i lokalnih i gradskih vlasti, biti najverovatnije ponovo izabran i gradonačelnik Beograda. Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je utorak da bi parlamentarni, vojvođanski i opštinski izbori mogli da budu održani baš 24. aprila, kako su pisale "Novosti". - To nije nerealan datum - ocenio je Vučić. Povodom najavljenog ujedinjavanja opozicije, lider SNS je novinarima rekao da ne želi da komentariše ni namere da se ujedinjuju ni da se razjedinjuju: - Vratiću se na tu temu za 45 dana, pa onda za 80 dana. U izbornoj kampanji neću biti duže od 10 dana - najavio je premijer uz poruku da se još nisu razmatrali izbori u Beogradu. I lider SPS Ivica Dačić prvi put se u utorak oglasio o vanrednim izborima: - Očekujem da lista SNS i naša lista u zbiru dobiju najmanje 60 odsto podrške. Čini mi se da su ljudi u opoziciji koji se ujedinjuju ponovo pobrkali lončiće. Duplo golo ne može da da ništa novo. Nije dovoljno samo se ujediniti, važan je kvalitet. Narodna banka Srbije u utorak je saopštila da održavanjem vanrednih parlamentarnih izbora neće biti ugrožen nijedan od planiranih investicionih projekata, ni aranžman sa MMF kao ni političko-ekonomski napredak kojim je Srbija krenula. POPOVIĆ SA SNS? KAKO "Novosti" saznaju, predizbornoj koaliciji koju će predvoditi SNS najverovatnije će se pridružiti i Srpska narodna partija Nenada Popovića - saznaju "Novosti". Lider te evroskeptične stranke, koja se zalaže za jaču saradnju sa Rusijom kao i za zaštitu granica zbog migranata, navodno je već razgovarao sa Vučićem. (V. N.)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Makedonska opozicija traži novi datum za izbore

Izvor: B92, 21.Jan.2016, 00:24

Najveća makedonska opoziciona stranka SDSM zatražila je da se objavi novi datum za parlamentarne izbore i da se odloži odluka o raspuštanju Sobranja Makedonije...Tu odluku je doneo Centralni odbor stranke koji je zasedao večeras, nakon što je Sobranje 18. januara glasovima vladine koalicije VMRO...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.