VUČIĆ NAJAVIO PROMENE: Ako SNS pobedi imaćemo nove ljude u vladi, nove puteve i veće plate

Izvor: Blic, 21.Mar.2016, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ NAJAVIO PROMENE: Ako SNS pobedi imaćemo nove ljude u vladi, nove puteve i veće plate

Ako dobijemo poverenje naroda, imaćemo nove ljude u vladi i novu energiju, najavio je večeras predsednik SNS i premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je gostujući na televiziji Happy rekao da će moto SNS u kampanji biti pokušaj da se ujedinimo za evropski standard života, za bolje škole i bolnice, za stabilne i rastuće penzije i plate, za normalnu i pristojnu Srbiju.

- Uopšte nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nemoguće i ne bih to isključio, jednako je verovatno ili verovatnije da pobede svi oni koji su ujedinjeni u mržnji protiv mene ili stranke koju vodim. Ali, kako je Sofokle govorio - milije mi je da časno propadnem nego da pobedim varajući - rekao je Vučić.

On je naveo da nema ništa važnije od toga da se neko oseća dobro zbog onoga što se radi za državu.

- Mi smo mnogo toga dobro uradili, postavili temelje ozbiljne države, a pred nama je još mnogo posla - rekao je Vučić.

Vučić je saopštio da će deficit u prva tri meseca ove godine biti svega 14 do 15 milijardi, iako je budžetom bilo predviđeno da bude 62 milijardi.

- Odlučio sam, i pored izborne kampanje, da "zavrnem slavinu", rekao je Vučić za TV Hepi, iako je, kako je podsetio, novac mogao da se troši onako kako su to ranije vlasti činile.

Povodom tvrdnje da je zadužio zemlju od kada je na vlasti za 10 milijardi evra, premijer je rekao da oni koji to kažu „verovatno računaju i 2012“, u kojoj je Mlađan Dinkić morao da uzme 3,5 milijarde kada je došao na vlast, jer ne bi mogle da budu isplaćene penzije i plate.

„Ali, nije za to bio kriv Dinkić, već je to bio rezultat vladavine DS“, podvukao je Vučić.

On je istakao da će se naredne godine zaustaviti rast duga, da ćemo imati zdravu zemlju, i da Srbija više nikada neće biti u bankrotstvu. Vučić je najavio da će za mesec dana moći da se putuje autoputem do Makedonijie i rekao da je aktuelna vlada izgradila ukupno 360 objekata prilikom izgradnje saobraćajne infrastrukture u samo dve godine.

On je, gostujući u emisiji „"Ćirilica", pokazao mapu Srbije, na kojoj je pokazao mostove i tunele koji su završeni.

- „Obradovaću ljude kada kažem da nam je ostalo probijanje poslednjeg tunela u Grdeličkoj klisuri. Uskoro će poslednji tunel biti probijen. Završićemo taj put u roku, kao što je previđeno dogodine. Još mesec dana pa ćete moći da se vozite do makedonske granice autoputem - poručio je Vučić.

Premijer kaže da je ova vlada završila brojne infrastrukturne projekte, a da je prethodna pravila ugovore, ali da nije bilo napretka.

- Rekli su kako su oni to završavali, a znate šta su uradili, naprave ugovor od 300 miliona, ne pitajte me da li je moglo da bude 250 miliona i ništa više - rekao je Vučić i dodao da je sada završen putni pravac Ub-Lajkovac.

On je rekao i da se tek danas plaća izgradnja tog puta.

- Mi smo uradili Ub - Lajkovac i danas plaćamo i još nekoliko godina ćemo otplaćivati tih 300 miliona za taj put - rekao je Vučić. On je naveo i da je sada plaćeno 140 miliona dinara za deonicu Ljig- Preljina i da još više od pola treba da se plati, kao i da je plaćena izgradnja deonice Ub-Lajkovac.

Takođe, obezbeđeno je i finansiranje za Koridor 11.

- Možda sam nešto pogrešno razumeo i zato je sasvim moguće da doživim težak poraz, ali ići ću uspravne glave i posle toga, zato što nikada neće moći da se kaže da sam nešto uzeo - istakao je Vučić.

Premijer i predsednik SNS je izjavio da neće formirati vladu po svaku cenu i da po tom pitanju neće praviti nikakve kompromise.

- Ukoliko ne budemo imali mogućnost da formiramo vladu, nećemo je formirati po svaku cenu. Lično neću da pravim nikakve kompromise po pitanju politike. Naša politika je politika razvoja Srbije, rasta BDP, pada fiskalnog deficita, pada nezaposlenosti - rekao je Vučić.

On je naveo da je u prethodnom periodu otvorio 27 fabrika istakavši da želi da nastavi sa takvom politikom kako bi građani Srbije živeli bolje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.