VUČIĆ I BLINKEN: Važno da Srbija nastavi svoj evropski put

Izvor: Telegraf.rs, 23.Sep.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ I BLINKEN: Važno da Srbija nastavi svoj evropski put

Za Sjedinjene Američke Države veoma je važan odnos sa Srbijom, kao ključnom zemljom regiona, poručio je danas u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, zamenik američkog državnog sekretara Entoni Blinken.

Blinken je pozdravio sve reforme koje je srpska vlada sprovela i naglasio da je važno da Srbija nastavi svoj evropski put, jer će to ubrzati napredak celog regiona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Zamenik američkog državnog sekretara je Vučiću preneo pozdrave >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i njegovu poruku da je izuzetno zadovoljan svojom posetom Srbiji u avgustu ove godine.

Vučić i Blinken su razgovarali o odnosima dve zemlje, situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa Prištinom. Premijer je obavestio zamenika Blinkena o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela, naglasio da je Srbija mnogo uložila u svoj napredak i da će učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, jer stabilan region znači ekonomski prosperitet svih zemalja.

Uputivši zahvalnost zameniku državnog sekretara Blinkenu na posvećenosti i pomoći koju pruža Srbiji, Vučić je zahvalio i na izvanrednoj poseti potpredsednika Džozefa Bajdena Beogradu i njegovoj ličnoj podršci Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.