Izvor: B92, 27.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđen sporazum o ratifikaciji Statuta SE

Beograd -- Savet ministara Srbije i Crne Gore utvrdio je u četvrtak Predlog zakona o ratifikaciji Statuta Saveta Evrope i uputio ga Saveznoj skupštini na usvajanje. Potvrđivanje Statuta SE u skupštinama Crne Gore i Srbije i u Saveznom parlamentu omogućiće Savetu Evrope da 3. aprila primi državnu zajednicu SCG u punopravno članstvo, navodi se u saopštenju sa sednice Saveta ministara.

Savet ministara utvrdio je i poslao u skupštinsku proceduru i Predlog zakona o ratifikaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Okvirnog sporazuma sa Evropskom unijom, čime će biti omogućena potpuna primena akta o saradnji državne zajednice sa EU i realizacija svih budućih projekata, sve do sporazuma o stabilizaciji i asocijaciji, navodi se u saopštenju.

Na sednici Saveta ministara utvrđeno je i da će do donošenja konačnog rešenja o fiskalnom agentu SCG, funkciju fiskalnog agenta, u skladu s Ustavnom poveljom, obavljati Savezno ministarstvo za međunarodne ekonomske odnose. Na predlog Nacionalnog saveta za saradnju sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju, Savet ministara SCG doneo je odluku o oslobađanju osumnjičenih Borisava Jovića i Gorana Milinovića od dužnosti čuvanja državne i vojne tajne u postupcima pred tim sudom, navodi se u saopštenju sa sednice saveta. Savet je doneo i odluku da se Zoran Lilić oslobodi dužnosti čuvanja državne i vojne tajne u procesu svedočenja pred Haškim tribunalom u odnosu na teme navedene na "Spisku tema kojima se bavi svedočenje Zorana Lilića", koje je Tužilaštvo dostavilo Ministarstvu spoljnih poslova SCG.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.