Izvor: B92, 16.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK demantuje da je planiran atentat na Čovića

Beograd, Priština -- U izjavi za Televiziju B92 portparol UNMIK-a za region Kosovske Mitrovice Đerđ Kakuk demantovao je vest koja je objavljena u Blicu od subote da je prekjuče planiran atentat na potpredsednika Vlade Srbije i šefa Koordinacionog tela za Kosovo Nebojšu Čovića. Dnevnici Blic i Kurir pišu da je policija UNMIK-a uhapsila šestoricu Albanaca koji su postavili zasedu u mestu Malo Rudare, kilometar i po od Kosovske Mitrovice na poziciji Dudin Krš. Pozivajući se na neimenovane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvore Blic tvrdi da su šestočlanu grupu predvodila braća Keljmendi, članovi ličnog obezbeđenja predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja. S obzirom da je Nebojša Čović zbog zločina u Goraždevcu odložio posetu Mitrovici, atentatori su u zasedi proveli više od 20 sati, navodi list. Đerđ Kakuk, međutim, tvrdi da je vest netačna. "Ja sam sinoć obavešten da će taj tekst biti objavljen i odmah sam poslao poruku dopisniku Blica u Mitrovicu da je njegova informacija potpuno neosnovana, da se tako nešto prekjuče uopšte nije desilo. Pokušali smo to da ispravimo, ali očigledno nije bilo dovoljno i sada će Blic dobiti zvanični demanti sa najvišeg nivoa policije. Ponavljam - ta vest nije tačna", tvrdi Kakuk.

S druge strane, šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović u izjavi za Televizuju B92 nije ni potvrdio ni demantovao osnovanost vesti o planiranom atentatu. "Na Kosovu i Metohiji je sve moguće. Ono što mene zabrinjava je to što ne možete dobiti tačnu informaciju od UNMIK-a. Naravno, ja očekujem da će se taj odnos sa UNMIK-om značajno promeniti na bolje dolaskom novog specijalnog predstavnika. Mi smo provelavali tu informaciju, saznali smo da te zgrade postoje, da je postojala grupa ljudi, a šta su sve oni hteli da urade... Kao što vidite, oni imaju opasno zlu maštu, kada mogu da ubijaju decu. Kada ubijaju decu i ako imaju duše da pucaju na decu koja se kupaju, onda mogu da pucaju na bilo koga", rekao je Čović za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.