U Kosovskom pomoravlju 15.000 Srba bez struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2009, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kosovskom pomoravlju 15.000 Srba bez struje

GNJILANE - Više od 15.000 Srba u Kosovskom pomoravlju je bez električne energije a tim povodom sutra će u Šilovu u podne biti održan veliki protest Srba.

Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić izjavio je Tanjugu da Srbi zahtevaju uvođenje drugog provajdera, kolektivno očitavanje brojila i to da elektro-mrežu u srpskim sredinama održavaju radnici Elektroprivrede Srbije.

Nikolić je kazao da će na sutrašnjem protestu kojem bi trebalo da prisustvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veliki broj ljudi iz tog dela Kosova, biti javno pročitano pismo koje će biti upućeno na adresu predsednika Srbije Borisa Tadića.

Radnici KEK-a su jutros isključili električnu energiju selu Pasjane u kojem živi oko 3.000 Srba a bez struje danas su ostali još i deo Parteša, Budriga i Poneš, potvrdio je Nikolić.

U Kosovsko-pomoravskom okrugu bez struje je još 14 sela - Kusce, Stanišor, Straža, Makreš, Velce, Draganac, Grnčar, deo Vrbovca Šilovo, Ropotovo, Drenovac, Koloreč, Ranilug, Glogovce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.