Izvor: Vostok.rs, 18.Sep.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teheran: Svaki korak SAD-a prema Iranu dobiće direktnu reakciju

Iranski odgovor na eventualni vojni napad neće biti „ograničen na njegov izvor“, poručio je Teheran u zvaničnoj diplomatskoj noti upućenoj Vašingtonu, prenosi agencija „Isna“. U službenoj noti koja je upućena SAD preko švajcarske ambasade, Iran je ponovio da ne stoji iza napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, prenosi Rojters pisanje iranske agencije. Kako se navodi, Teheran je poslao i upozorenje da bi svaki korak SAD prema Iranu dobio direktnu reakciju. Prethodno je predsednik Irana Hasan Rohani izjavio da je napad na naftne objekte u Saudijskoj Arabiji predstavljao upozorenje naroda Jemena onima koji su raspirili rat u toj državi. On je takođe rekao da Teheran ne želi sukob na Bliskom istoku.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Znatno ću pooštriti sankcije Iranu

Izvor: B92, 18.Sep.2019

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će "znatno" pooštriti sankcije Iranu, posle napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji..."Naložiću mininstru finansija da znatno pooštri sankcije protiv iranske države", naveo je Tramp na Tviteru ne navodeći druge detalje...Te...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.