Izvor: Danas, 05.Jul.2022, 21:01

Sutra glasanje u EP o rezoluciji kojom se traži uzajamno priznanje Srbije i Kosova

Konačni tekst izveštaja o Srbiji, u formi rezolucije, trebalo bi da bude usvojen sutra na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u Strazburu, a ovo je prvi put da se međusobno priznanje Srbije i Kosova pominje u zvaničnom dokumentu institucije EU kao potrebno rešenje dijaloga Beograda i Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski parlament sutra glasa – "na stolu" Srbija, odmah uputili poruke

Izvor: B92, 05.Jul.2022

Poslanici Evropskog parlamenta će sutra u podne na plenarnoj sednici u Strazburu glasati o ovogodišsnjem izveštaju o Srbiji...Njime se izražava podrška budućem članstvu Srbije u EU, ali uz zahtev da pored vladavine prava i normalizacije odnosa sa Prištinom usklađivanje sa sankcijama Rusiji bude...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.