Izvor: Blic, 06.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: Srbija da zatraži pravdu u Hagu u slučaju priznanja Kosova

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković ocenio je da bi Srbija mogla da zatraži pravnu zaštitu pred Međunarodnim sudom u Hagu u slučaju pojedinačnih priznanja Kosova od strane nekih država.

„U slučaju bilateralnog priznanja Kosova, Srbija bi mogla da zatraži pravnu zaštitu pred međunarodnim sudom u Hagu jer bi takav akt bio u suprotnosti sa osnovnim principima suvereniteta i integriteta države, kao i Helsinške deklaracije”, rekao je Stojković u intervjuu za praznični >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << broj niškog dnevnika „Narodne novine”.

On je, takođe, ocenio da je opasna priča o uslovljavanju rešavanja kosovskog problema ulaskom u Evropsku uniju (EU).

„Ako vam obećaju ulazak u EU i ako date jedan deo teritorije, vi više ne znate sa čim ulazite. Da li ćete ući u Evropu pod jednom šljivom ili dve šljive, jer će se otvoriti pitanje Sandžaka, a već imamo i zahteve tri opštine sa juga Srbije za autonomiju”, rekao je Stojković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.