Srpska lista predala žalbu Ustavnom sudu, traži dva ministarstva

Izvor: B92, 29.Mar.2021, 13:50

Srpska lista predala žalbu Ustavnom sudu, traži dva ministarstva

Srpska lista predala je danas u ime deset svojih i poslanika Jedinstvene goranske partije žalbu Ustavnom sudu radi zaštite interesa srpskog naroda.

Žalbom se osporava odluka Skupštine o izboru Vlade u Prištini od 22. marta, a u kojoj je srpskom narodu dato na upravu samo jedno ministarstvo iako je po Ustavu bila obaveza da se dodele dva.

Srpska lista očekuje da će Ustavni sud odlučivati u skladu sa ustavnim pravom poštujući prava i interese srpskog naroda, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ostalih nevećinskih zajednica.

"Ističemo da je odluka da se Srbima uskrati pravična zastupljenost u institucijama na centralnom nivou protivna svim pravnim aktima. Naglašavamo da nama ministarska mesta nisu potrebna zarad tih mesta, već kao sredstvo kojim se unapredjuju uslovi u kojima naš narod živi na Kosovu i Metohiji", navela je Srpska lista u saopštenju koje je dostavila medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska lista predala žalbu Ustavnom sudu Kosova, traži još jedno ministarstvo

Izvor: Danas, 29.Mar.2021

Predstavnici Srpske liste predali su danas Ustavnom sudu Kosova žalbu pošto im je u novom kabinetu Aljbina Kurtija pripao jedan resor iako su po kosovskom Ustavu, predstavnicima Srba garantovana dva ministarstva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.