Srbija zahvalna Rusiji na podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta zemlje

Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2017, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija zahvalna Rusiji na podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta zemlje

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Ranka Živaka, obišli su danas aerodrom „Batajnica“ gde su smešteni novi avioni MiG-29 koje je donirala Ruska Federacija, a gde će se 20. oktobra obeležiti godišnjica oslobođenja Beograda, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.



Tokom današnjeg susreta ministra Vulina i ambasadora Čepurina konstatovano je da Ruska Federacija visoko ceni politiku vojne neutralnosti Republike Srbije.



Naglašeno je, takođe, da je Republika Srbija zahvalna na principijelnoj politici Ruske Federacije u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na prostoru Kosova i Metohije.



Ministar Vulin i ambasador Čepurin zajedno su istakli uspešnu bilateralnu vojnu saradnju dveju zemalja, a složni su i u oceni da su ukupni odnosi dve zemlje značajno unapređeni zahvaljujući međusobnom poverenju i ličnim odnosima predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.