Srbija protiv Turske bez sedmorice; Tumbaković: Želimo dobar rezultat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2020, 11:03

Srbija protiv Turske bez sedmorice; Tumbaković: Želimo dobar rezultat

Baraž nam je prioritet, ali učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat u Turskoj, uprkos izostanku nekih igrača, izjavio je danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković.

"Svi igrači koji su došli reprezentativci su Srbije, u ovom oktobarskom ciklusu smo imali prioritet, a to je plasman u finale baraža za plasman na EURO i mi smo taj cilj ostvarili. Na okupljanje smo doveli 30-tak igrača, u dogovoru s klubovima neke igrače smo oslobodili, a bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na stanje na tabeli učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Istanbulu.

Srbija posle tri odigrane utakmice u Grupi 3 B Lige nacija ima samo jedan bod, dok je Turska osvojila dva.

"Koja su naša očekivanja pred ovaj meč? Kao i u svakom meču, mi ćemo da idemo na pobedu. Znamo da će biti teško, ali daćemo svoj maksimum i videćemo kako će biti", rekao je golman Srbije Predrag Rajković.

Utakmica između Turske i Srbije igra se sutra od 20.45 u Istanbulu.

Tumbaković neće moći da računa na sedmoricu igrača - Dušana Tadića, Luku Milivojevića, Emila Rockova, Marka Grujića, Strahinju Pavlovića, Aleksandra Kataija i Sašu Zdjelara.

Kako se navodi na sajtu FSS, oni su u dogovoru sa klubovima dobili dozvolu selektora da ranije završe reprezentativne obaveze.

Vlahović i Ristić: Prvo Turska, pa fokus na Škotsku

Srpski fudbalski reprezentativci Dušan Vlahović i Mihailo Ristić, uoči puta za Istanbul, izjavili su da je ekipa usmerena na meč sa Turskom u Ligi nacija i da će se potom potpuno fokusirati na duel protiv Škotske u finalu baraža za plasman na EURO.

"Zaboravili smo meč protiv Mađarske, okrećemo se duelu sa Turskom. To će nam biti generalna proba za Škotsku. To je najbitnija utakmica u poslednje tri-četiri godine. Moramo da budemo skoncentrisani, posvećeni. Škoti su čvrsta ekipa sa dobrim pojedincima. Međutim, mi verujemo u sebe i očekujem da ćemo ostvariti dobar rezultat", izjavio je Vlahović, koji je protiv Mađara upisao debi u A selekciji.

Sa druge strane, Ristić nije igrao protiv Mađarske, jer je odmarao posle odlične partije u pobedi protiv Norveške u Oslu.

On je na tom meču debitovao na zvaničnim mečevima (prethodno igrao u prijateljskom meču u Kataru), sjajno zamenio Filipa Kostića i izvesno obezbedio status reprezentativca i za naredne akcije.

"Ne razmišljamo o Škotima. Imamo u sredu utakmicu sa Turskom u okviru Lige nacija. Biće vremena da pričamo o duelu sa Škotskom", poručio je fudbaler Monpeljea, uz konstataciju da je lepo biti deo najjačeg državnog tima, posebno što je tu većina fudbalera sa kojima je igrao u mlađim selekcijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tumbaković bez sedmorice "orlova" u Istanbulu

Izvor: RTS, 13.Okt.2020

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Tursku, gde će u sredu odigrati utakmicu 4. kola Lige nacija. . Selektor Ljubiša Tumbaković neće moći da računa na sedmoricu igrača u Istanbulu – Dušana Tadića, Luku Milivojevića, Emila Rockova, Marka Grujića, Strahinju...

Nastavak na RTS...

Tumbaković: Želimo dobar rezultat protiv Turske

Izvor: RTS, 13.Okt.2020

Baraž nam je prioritet, ali učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat u Turskoj, uprkos izostanku nekih igrača, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković. . Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Tursku, gde će u sredu odigrati...

Nastavak na RTS...

"Orlovi" bez sreće - Srbija ispustila pobedu u Turskoj!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2020, 05:39

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 2:2 u utakmici četvrtog kola Lige nacija. "Orlovi" su prokockali prednost od dva gola i ostali bez pobede u Istanbulu, koja bi im bila veliki korak ka opstanku u Ligi B. Selekcija Ljubiše Tumbakovića prikazala je dva lica – prvih 50 minuta je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.