Srbija očekuje da EU i velike sile kažu šta će preduzeti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2018, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija očekuje da EU i velike sile kažu šta će preduzeti

Srbija od velikih sila očekuje da čuje šta će preduzeti povodom poslednjih mera Prištine, koje kako kaže, nisu samo obična igra, već akcija usmerena na opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je večeras potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović.

"Očekujemo šta će preduzeti Nemačka, velike zemlje EU i same EU kod stvari koja je potpuno čista. Niko u svetu ne osporava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Priština brutalno krši sporazume koje je sama potpisala", rekao je Stefanović za TV Prva i dodao da ne postoji dualitet - "jedna i druga strana", već samo činjenica da Priština krši međunarodno pravo, sporazume koje garantuje UNMIK, EU, međunarodne institucije.

Naveo je da je reč o različitom sprektru stvari koje je Priština prekršila poput SSP-a i CEFT-a sporazuma kao i da je tu i činjenica da su Srbi na Kosovu i Metohiji uznemireni, jer ne znaju da li imaju normalan život, bezbednost da li mogu da očekuju nove šok bombe, da će im dizati decu iz kreveta, da li će moći da opstanu.

Upozoravamo da je sve to što radi Priština užasna stvar jer se srpski narod oseća pritisnuto za svoj život i bezbednost, kazao je on.

"Shvatamo da ovo nije samo igra prištinskih institucija koju pokazuju formalno već igra koju vode da bi sprečili da Srbi opstanu na Kosovu i Metohiji ", rekao je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar Stefanović: Očekujemo da EU kaže šta će preduzeti

Izvor: Večernje novosti, 24.Nov.2018

Svima je jasno da upad ima veze sa opstankom Srba na Kosovu i Metohiji i da predstavlja političku igru – rekao ministar ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović Srbija od velikih sila očekuje da čuje šta će preduzeti povodom poslednjih mera Prištine, koje kako kaže,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.