Šoškić: Nema razloga da podnosim ostavku

Izvor: Politika, 16.Jul.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoškić: Nema razloga da podnosim ostavku

BEOGRAD – Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je danas da nema razloga da podnose ostavku, niti da želi da polemiše sa političarima o toj temi.

„Nema razloga da podnosim ostavku i uopšte ne razmišljam na tu temu”, rekao je Šoškić, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa spekulacijama u javnosti da nova vladajuća koalicija na tom mestu želi da vidi Jorgovanku Tabaković.

On je dodao i da je NBS često izložena kritikama i vlasti i opozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i da on nema ništa protiv kritika.

Šoškić je poručio da onaj ko želi nekoga da smenjuje treba da koristi ustavne i zakonske mehanizme predviđene za to.

Guverner NBS je rekao i da izjavu mandatara Ivice Dačića, u kojoj je kritikovao finansijski sektor, ne vidi kao napad na NBS.

Šoškić je rekao da je dogovore koji bi olakšali vraćanje kredita privredi i građanima moguće napraviti, ali da njih treba da postignu banke i klijenti, a ne banke i država.

----------------------------------

Zadatak NBS da štiti javni interes

BEOGRAD – Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić izjavio je danas da je posao centralne banke da nadgleda poslovanje banaka i štiti javni interes, kao u slučaju Agrobanke, a ne da upravlja poslovnim bankama i da u njihovo ime donosi poslovne odluke.

Šoškić je, na pres konferenciji u NBS, rekao da je posao centralne banke da zaštiti depozite građana i preduzeća u bankama, odnosno, finansijsku stabilnost i da onemogući da poslovanjem banke to bude ugroženo.

Guvrener je precizirao da NBS nema zadatak da štiti akcionarski kapital od gubitaka i od loških odluka uprave koju su vlasnici sami izabrali.

On je naglasio da je NBS otkrila probleme u poslovanju Agrobanke napominjući da su za te probleme krivi oni koji su ih napravili, a ne oni koji su ih otkrili.

Prema rečima Šoškiuća, oduzimanje dozvole Agrobanci je neuspeh vlasnika odnosno akcionara, a ne suprevizora, odnosno, NBS.

Tanjug

objavljeno: 16.07.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Guverner narodne banke Srbije ne namjerava dati ostavku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jul.2012

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je danas da nema razloga da podnese ostavku, niti želi polmizirati s političarima o toj temi. "Nema razloga da podnosim ostavku i uopšte ne razmišljam na tu temu", rekao je Šoškić, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa spekulacijama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šoškić: Nema razloga da podnosim ostavku

Izvor: Mondo, 16.Jul.2012

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je danas da nema razloga da podnose ostavku, niti da želi da polemiše sa političarima o toj temi.

Nastavak na Mondo...

Šoškić: Nema razloga da podnosim ostavku

Izvor: Kurir, 16.Jul.2012

Prvi čovek NBS nema nameru da napusti tu funkciju iako ga optužuju za kurs dinara i loše poslovanje Narodne banke..BEOGRAD - Ne ide mu se!..Prvi čovek Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, iako se u javnosti već spekuliše o njegovom odlasku s te funkcije, nema nameru da podnese ostavku. Šoškić...

Nastavak na Kurir...

Šoškić: Neću podneti ostavku!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jul.2012

Guverner NBS je poručio da onaj ko želi nekoga da smenjuje treba da koristi ustavne i zakonske mehanizme predviđene za to

Nastavak na Telegraf.rs...

Šoškić: Ne podnosim ostavku

Izvor: RTS, 16.Jul.2012

Nema razloga da podnosim ostavku, rekao guverner Dejan Šoškić i dodao da izjavu mandatara Ivice Dačića u kojoj je kritikovao finansijski sektor, ne vidi kao napad na NBS. Mere fiskalne konsolidacije, koje treba da sprovede nova vlada, nužnost, a ne stvar izbora, smatra Šoškić. ..Guverner Narodne...

Nastavak na RTS...

Šoškić: Gazde Agrobanke krivci za njen krah

Izvor: Kamatica.com, 16.Jul.2012

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić kaže da su neosnovane kritike da je centralna banka napravila propuste u superviziji poslovanja Agrobanke i ukazao da je oduzimanje dozvole za rad toj banci neuspeh njenih vlasnika, odnosno akcionara. - NBS je otkrila probleme u poslovanju Agrobanke...

Nastavak na Kamatica.com...

Šoškić: Neka me smene

Izvor: Politika, 16.Jul.2012

Za probleme Agrobanke krivi su oni koji su ih napravili, a ne oni koji su ih otkrili..O ostavci ne razmišljam i nemam razloga da je podnesem. Ne očekujem ni direktne pritiske da to učinim. Ukoliko neko želi da me smeni, neka za to koristi Ustavom predviđene procedure – bio je izričit Dejan Šoškić,...

Nastavak na Politika...

Šoškić: Nenamjensko korištenje deviznih rezervi kompromituje državu

Izvor: Capital.ba, 17.Jul.2012, 13:08

BEOGRAD, Guverner Narodne banke Srbije /NBS/ Dejan Šoškić rekao je da bilo kakvo nenamjensko korištenje deviznih rezervi kompromituje državu, jer se iz tih rezervi vraća dug Međunarodnom monetarnom fondu /MMF/. ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.