Izvor: B92, 08.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština nastavlja raspravu o zakonu o sprečavanju sukoba interesa

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije nastavili su u četvrtak raspravu u načelu o Predlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa pri obavljanju javnih funkcija. Na sednici se nisu pojavili poslanici Srpske radikalne stranke, a razlog njihovog odsustva nije poznat. Na zakon je podneto oko 100 amandmana.

Obrazlažući zakon tokom sednice u sredu, ministar državne uprave Zoran Lončar rekao je da je tim aktom vlada ispunila obećanje i opredeljenje za odlučnu borbu protiv korupcije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Zakon sadrži savremena rešenja, preuzeta iz medjunarodnih dokumenata koja se tiču borbe protiv korupcije i obuhvata sve izabrane, postavljene i imenovane funkcionere na svim nivoima izvršne i zakonodavne vlasti", rekao je Lončar.

Zakonom je predvidjeno da svaki funkcioner 15 dana po stupanju na dužnost podnese imovinsku kartu, ali da to čini i jednom godišnje dok vrši funkciju, kao i dve godine nakon odlaska sa dužnosti. Funkcionerima je, po zakonu, zabranjeno da primaju poklone, novac, stvari i prava, osim prigodnih poklona vrednosti do 3.000 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.