Škole na jugu Srbije bez udžbenika na albanskom, Musliju tvrdi da će biti vraćeni u Prištinu

Izvor: Blic, 01.Mar.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole na jugu Srbije bez udžbenika na albanskom, Musliju tvrdi da će biti vraćeni u Prištinu

Predsednik Nacionalnog Saveta Albanaca Jonuz Musliju izjavio je danas da je posredno obavešten da je doneta odluka da se na jugu Srbije ne dozvoli distribucija udžbenika na albanskom jeziku, koji su donacija Ministarstva obrazovanja iz Prištine.

Musliju je za agenciju Beta kazao, da se udžbenici još od septembra 2015. godine nalaze na carinskom terminalu u Preševu, i da će u toku dana biti vraćeni u Prištinu.

Prema njegovim rečima, o tome ga je obavestilo Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obrazovanja iz Prištine, kao i o tome da nije data dozvola da udžbenici budu prosleđeni školama na albanskom jeziku Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Pročitajte još

- Ako su nekome smetale istorija i geografija, ne znam zašto su smetale matematika, hemija, biologija, fizika, ako znamo da se na Kosovu, u školama na srpskom jeziku koriste udžbenici i da se uči po programima koji su propisani u Srbiji - kazao je Musliju.

On je rekao da se nekoliko puta u ime Nacionalnog saveta obraćao Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Beogradu, sa zahtevom da se odobri korišćenje udžbenika iz Prištine, ali da nikada nije dobio ni pozitivan ni negativan odgovor.

Na carinskom terminalu u Preševu se od septembra prošle godine nalaze 103.222 udžbenika za osnovne škole na albanskom jeziku.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Udžbenici bez deklaracije se vraćaju u Prištinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2016

Predsednik Nacionalnog Saveta Albanaca Jonuz Musliju izjavio je danas da je posredno obavešten da je doneta odluka da se ne dozvoli distribucija na jugu Srbije udžbenika na albanskom jeziku, koji su donacija Ministarstva obrazovanja iz Prištine...Musliju je za agenciju Beta kazao, da se udžbenici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.