Izvor: RTS, 06.Avg.2020, 20:29

Senat SAD izglasao zabranu upotrebe Tik-toka na službenim uređajima

Američki Senat jednoglasno je potvrdio zakon kojim se se zaposlenima u federalnim službama zaberanjuje da koriste aplikaciju Tik-tok na službenim elektronskim uređajima.
Aplikacija je došla na nišan američkih vlasti pošto je Tik-tok u vlasništvu kineskog "Bajt densa". Kompanija ima rok do 15. septembra da proda popularnu aplikaciju za razmenu kratkih video-klipova "Majkrosoftu" ili da se suoči sa potpunom zabranom u SAD.

I dok >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su u toku pregovori "Majkrosofta" i "Bajt densa", Tramp je u svojim željama otišao korak dalje – deo kolača želi i za državu.  
Prema kineskim zakonima iz 2017. godine, tamošnje komapnije imaju obavezu da da podrže i sarađuju sa obaveštajnom službom.
Prošlog meseca Predstavnički dom Kongresa glasao je za zabranu čime su ispunjeni uslovi da zakon stupi na snagu.
Iz "Tik-toka" ranije su saopštili da njihov "najveći prioritet da promovišu sigurno okruženje koje čuva privatnost korisnika".
Naveli su i da sarađuju sa stručnjacima iz američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti kako bi "sačuvali aplikaciju od stranog uticaja i mogućeg deljenja lažnih vesti o predstojećim predsedničkim izborima".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senat poslušao Trampa - jednoglasno glasali za zabranu aplikacije

Izvor: B92, 06.Avg.2020

Vašington -- Senat SAD jednoglasno je potvrdio zakon kojim se zaposlenima u federalnim službama zabranjuje korišćenje aplikacije Tik-tok na službenim elektronskim uređajima...Aplikacija je došla na nišan američkih vlasti pošto je Tik-tok u vlasništvu kineskog "Bajt densa"...Kompanija ima rok...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.