Sastanak vladine radne grupe za saniranje posledica krize

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak vladine radne grupe za saniranje posledica krize

Prvi sastanak radne grupe Vlade Srbije za saniranje posledica krize i prevenciju radničkih protesta je u toku, a na njemu će se razmatrati predlozi mera koje je pripremilo Ministarstvo rada i socijalne politike, rečeno u tom ministarstvu.

Radnu grupu Vlade čine predstavnici ministarstava rada i socijalne politike, ekonomije i regionalnog razvoja, finansija, pravde i unutrašnjih poslova, kao i Agencije za privatizaciju.

Ministarstvo rada i socijalne politike pripremilo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je koncept mera kao radni materijal koji je dostavljen svim članovima radne grupe, kao i socijalnim partnerima - sindikatima i Uniji poslodavaca Srbije i očekuje se da Vlada do kraja meseca usvoji te mere.

Prema najavama ministra rada Rasima Ljajića paket mera treba da spreči dalju radikalizaciju protesta, ali i preventivno da deluje kako do njih ne bi dolazilo, jer protesti u uslovima krize ne rešavaju probleme.

Ministarstvo je pripremilo Predlog zakona o povezivanju staža koji bi trebalo da reši veliki broj žalbi radnika, ali i obavezuje poslodavce, jer oni od 1. januara sledeće godine neće moći da isplate zarade dok ne uplate i doprinose za zdravstveno i socijalno osiguranje zaposlenih.

Nacrtom paketa socijalnih mera predvidjeno je i da se iz posebnog budžetskog fonda obezbedi jednokratna pomoć od 5.000 dinara za pojedine štrajkače i da se dug poslodavca pretvori u vlasništvo države.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.