Saboru predati potpisi za referendum o pravima poslanika nacionalnih manjina

Izvor: EurActiv Srbija, 13.Jun.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saboru predati potpisi za referendum o pravima poslanika nacionalnih manjina

Hrvatska gradjanska inicijativa "Narod odlučuje" predala je 13. juna Saboru potpise za raspisivanje referenduma o promenama izbornog sistema, koje uključuju i smanjivanje prava poslanicima nacionalnih manjina. Predstavnici inicijative očekuje da se referendumska pitanja upute Ustavnom sudu na ocenu ustavnosti pre letnje pauze, kako bi referendum mogao da bude održan najkasnije u oktobru.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatskom saboru predati potpisi za referendum o pravima poslanika nacionalnih manjina

Izvor: Beta, 13.Jun.2018

Hrvatska gradjanska inicijativa "Narod odlučuje" predala je danas Saboru potpise za raspisivanje referenduma o promenama izbornog sistema, koje uključuju i smanjivanje prava poslanicima nacionalnih manjina.Predstavnici inicijative tvrde da su od 13. do 27. maja skupili više od 400.000 potpisa za dva...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.