Izvor: Blic, 30.Jan.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD podržavaju ulazak Srbije u evro-atlantske institucije

Sjedinjene Američke Države podržavaju želju Srbije da bude šire zastupljena u evro-atlantskim institucijama, izjavio je zamenik portparola Stejt departmenta Tom Kejsi, komentarišući politički sporazum o saradnji između Evropske unije i Srbije.



"Očigledno da od Evropske unije zavisi da odredi ko će biti njena članica i pod kojim uslovima, ali mi se nadamo da će Srbija nastaviti da gleda u pravcu širenja odnosa sa Evropom, SAD i preostalim delom međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajednice", dodao je Kejsi na konferenciji za štampu u Vašingtonu, navedeno je na sajtu Stejt departmenta.

"To je takođe jedan od razloga zašto mi nastavljamo da podržavamo rešenje pitanja koja su ostala posle raspada nekadašnje Jugoslavije, uključujući rešenje finalnog statusa Kosova i suđenje preostalim ratnim liderima za zločine počinjene tokom rata u Bosni i drugde", rekao je portparol Stejt departmenta.

Kejsi je još dodao da su stavovi SAD o Kosovu ostali nepromenjeni. On je nešto ranije ponovio da Vašington podržava Ahtisarijev plan koji podrazumeva davanje međunarodno nadgledane nezavisnosti Kosovu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.