Ružić: SPS jasno opredeljena za članstvo u EU

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: SPS jasno opredeljena za članstvo u EU

Srbija sme Evopskoj uniji da pogleda u oči i želi da veruje da će i Unija, kao njen iskreni parnter, imati identičnu privilegiju u odnosu na Srbiju u veoma kratom roku, izjavio je danas predsednik poslaničkog kluba SPS-JS Branko Ružić.

LDP: Nije kriva ni Nemačka ni Evropa

Grubješić: Srbija zaslužila status kandidata

NS: Politika "EU nema alternativu" doživela fijasko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Ružić je naglasio da je SPS jasno opredeljena za članstvo u EU, uz očekivanje da će nivo obostranog razumevanja, partnerskih odnosa Srbije i Unije u buduće biti na mnogo višem nivou.

"Sa velikim zadovoljstvom možemo konstatovati da država Srbija sme da pogleda u oči EU i kao iskreni partneri želimo da verujemo da će i Unija imati identičnu privilegiju u odnosu na Srbiju u veoma kratkom vremenskom roku", rekao je Ružić Tanjugu.

Prema Ružićevim rečima, jasno izražena podrška reformama izgradnji demokratskih institucija, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, unapređenoj regionalnih saradnji, govore o činjenici da Srbija baštini evropske vrednosti i da u svim segmentima društva ona jeste Evropa.

Ružić je ukazao da vrednovanje rezultata nije uslovljeno krizom u evrozoni i politikom "štapa i šargarepe", imajući u vidu da je politika Srbije jasna i državotvorno orijentisana.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.