Ružić: Nikada nismo postavljali uslov da Dačić bude premijer, a ne bih se ni kladio na njega

Izvor: BKTV News, 18.Maj.2017, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Nikada nismo postavljali uslov da Dačić bude premijer, a ne bih se ni kladio na njega

"Mi nikada nismo postavljali uslov da Dačić bude premijer, niti ćemo to postavljati, već želimo da funkcionišemo kao tim i da svoj kadrovski potencijal stavimo na raspolaganje Srbiji i novoj Vladi", kaže potrpredsednik SPS-a Branko Ružić.

On je u intervjuu za Telegraf rekao da će sada uslediti razgovori oko premijerskog mesta, ali da je jedino predsednik Republike Aleksandar Vučić vlastan da odredi mandatara.

"Ne postavlja se pitanje, da li je u potencijalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kapacitetu, viziji i iskustvu, Ivica Dačić neko ko bi svakako mogao da obavlju tu funkciju, koju je već obavljao", kaže Ružić.

 Osvrnuo se i na to što je Dačić najveći favorit za tu funkciju prema kladionicama. "Da imam hiljadu evra da uložim tu bi se zaradilo oko 600 evra. Kladioničarski kada bih gledao, išao bih na nekog na koga je kvota mnogo veća. Ali, da se ne bavimo šalama i spekulacijama", rekao je Ružić.

Na pitanje da li je postojao ili postoji dogovor „Vučić predsednik - Dačić premijer", on je rekao da takvog modela nikada nije bilo i da jedino što postoje jeste savez Vučić-Dačić koji daje rezultate već pet godina.

Govoreći o odnosima SPS i SNS, Ružić kaže da je zajednički imenitelj obe stranke, ne samo Srbija, nego državni razlog.

Na pitanje da li se može očekivati njegov povratak u izvršnu vlast, Ružić kaže da nije razmišljao o tim kadriranjima, niti da je razgovarao sa bilo kim.

Govoreći o situaciji na Kosovu i u regionu, on kaže da je obaveza Beograda da alarmira uvek Brisel i EU da povede računa šta rade države članice, poput Hrvatske i šta se dešava na teritoriji KiM, ali šta se dešava i u Albaniji.

 On takođe hvali stav premijera Vučića prema retorici i pretnjama Albanaca. Takođe, dodao je da su pokušaji raznih protesta, nakon grandiozne pobede Aleksandra Vučića, kao zajedničkog kandidata, dokaz da su doneli pravu odluku.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.