Rusi: Nije bilo nepravilnosti tokom izbora u Srbiji

Izvor: B92, 17.Dec.2023, 22:05

Rusi: Nije bilo nepravilnosti tokom izbora u Srbiji

Nisu uočene ozbiljne nepravilnosti tokom održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji i da oni protiču u fer i korektnoj atmosferi.

To je saopštio senator Ruske Federacije i šef Posmatračke misije Interparlamentarne skupštine Zajednice nezavisnih država Dmitri Vasilenko.

Vasilenko je rekao da je misija došla na poziv Republičke izborne komisije, da su članovi te grupe posmatrali izbore na 17 biračkih mesta u Beogradu i da nisu uočili ozbiljne nepravilnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"RIK i lokalne izborne komisije stvorili su sve uslove za izražavanje slobodne volje građana. Birači su demonstrirali visok nivo poverenja prema strukturama koje su sprovodile izbore. Priprema i održavanja vanrednih izbora za poslanika Skupštine Srbije bio je u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim standardima održavanja demokratskih izbora", poručio je Vasilenko i dodao da o svemu tome svedoči visoka izlaznost na izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski posmatrač: Nije bilo nepravilnosti tokom izbora u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2023

Senator Ruske Federacije i šef Posmatračke misije Interparlamentarne skupštine Zajednice nezavisnih država Dmitri Vasilenko izjavio je večeras da ta misija nije uočila ozbiljne nepravilnosti tokom održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji i da oni protiču u fer i korektnoj atmosferi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.