Rusija spremna za sastanak Lavrova i Blinkena u sedištu UN — diplomata

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2023, 11:18

Rusija spremna za sastanak Lavrova i Blinkena u sedištu UN — diplomata

  Rusija je spremna na mogući sastanak ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i državnog sekretara Entonija Blinkena tokom posete ministra sedištu UN 24-25. aprila ako američka strana bude imala želju da se sastane sa stalnim predstavnikom Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilijem Nebenzjom. rekao je na konferenciji za novinare.
"Mislim da to zavisi od dva faktora. Prvo, gde će sekretar Blinken biti u to vreme, i od njegove sposobnosti i volje da se sastane sa našim ministrom spoljnih poslova", rekao je ruski diplomata. Ruska strana nikada nije „bežala od bilo kakvih sastanaka sa onim ljudima koji žele te susrete“, primetio je on. „Ako takav sastanak bude zatražen, pretpostavljam da će ministar Lavrov biti spreman da se sastane sa sekretarom Blinkenom“, dodao je Nebenzja.   Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.