Referendum o ustavu Egipta 15. decembra

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2012, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referendum o ustavu Egipta 15. decembra

02.12.2012. -

Predsednik Egipta Muhamed Mursi je zakazao referendum o novom ustavu zemlje 15. decembra. Novi ustav i ranije potpisana deklaracija o većim predsedničkim ovlašćenjima su već izazvali talas protesta po čitavom Egiptu.

Mursi je prošle nedelje usvojio ustavnu deklaraciju kojom se svim državnim organima i vrhovnom sudu Egipta zabranjuje da menjaju odluke predsednika, sve dok se ne donese novi ustav i održe novi parlamentarni izbori.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bokserske rukavice Muhameda Ali prodate za 770 hiljada dolara

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2012

02.12.2012. -..Dva para bokserskih rukavica legendarnog Muhameda Ali su prodata na aukciji u Kaliforniji za 770 hiljada dolara. Prvi par rukavica je Ali nosio 1964. u meču protiv Sonija Listona, a drugi – 1971. protiv Džoa Frejzera. Rukavice su bile deo kolekcije Dvorane bokserske slave, posvećene...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.